مجازات شهادت دروغ در دادگاه
هرشخص در دادگاه نزد مقامات رسمی و به نفع دیگری شهادت دروغ دهد، به تحمل ۹۱ روز تا ۲ سال حبس تعزیری و یا به پرداخت جزای نقدی از یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تا ۱۲ میلیون ریال در حق صندوق دولت محکوم می شود.
بر اساس قانون اگر فردی در دادگاه به دروغ شهادت دهد باید مجازاتی را که در قانون مجازات اسلامی آمده است، طی کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مواردی که در محکمه مورد استفاده قرار می گیرد و قاضی به کمک آن میتواند درباره پرونده آگاهی بیشتری کسب کند، شهادت دادن است.
گاهی اوقات به تناسب پروندهای که در دادگاه مطرح است یکی از طرفین می تواند برای اثبات حرف خود از شاهد استفاده کند، اما اگر این شاهد در دادگاه حاضر شود و به صورت دروغ شهادت دهد مجرم است و باید مجازات قانونی که برای او تعیین شده را طی کند.
به استناد ماده ۶۴۹ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات هر شخصی در دعوی حقوقی یا جزایی قسم متوجه او شده سوگند دروغ یاد کند، مجرم است و به ۶ ماه تا ۲ سال حبس تعزیری محکوم میشود.
همچنین به استناد ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی هم هرشخص در دادگاه نزد مقامات رسمی و به نفع دیگری شهادت دروغ دهد، به تحمل ۹۱ روز تا ۲ سال حبس تعزیری و یا به پرداخت جزای نقدی از یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تا ۱۲ میلیون ریال در حق صندوق دولت محکوم می شود.