ضرورت ارتقای سطح کیفی مناطق حاشیه نشین
نخستین درخواست مردم مناطق حاشیهنشین احصا شده، بازسازی خیابانها و کوچههای فرسوده، نظافت شهر و مدیریت زباله و پسماند است، باید در این مناطق به تأمین سرانهها همچون کمبود فضاهای تفریحی، کمبود پارک و فضای سبز در این مناطق و کمبود فضای ورزشی بپردازیم تا شاهد بخشی از آمار وقوع جرم در این مناطق باشیم.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و مدیریت توسعه شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، ، با اشاره به ساماندهی مناطق حاشیهنشینی، اظهار داشت: موضوع حاشیهنشینی را باید از دو منظر اقدامات مبدأ و مقصد نگاه کرد؛ در اقدامات مبدأمحور باید به این موضوع بیندیشیم که چگونه این مناطق را ساماندهی کنیم که این نوع از اقدامات بلند مدت است و به سیاستگذاری، نظام کلان برنامهریزی و نظام کلان اقتصادی کشور مربوط میشود.
به گزارش گروه شهری آوای جامعه، رضا مهدیزاده عنوان کرد: در اقدامات مقصد محور باید وضعیت کنونی مناطق حاشیهنشینی مورد بررسی قرار بگیرد که چگونه آن را ساماندهی کرد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و مدیریت توسعه شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشورتصریح کرد: متأسفانه در سالیان گذشته شاهد رشد حاشیه نشینی در کشور به لحاظ مساحت و جمعیت تحت پوشش بودیم؛ بنابراین اقدامات و سیاستگذاریهایی که مانع از ایجاد حاشیهنشینی شود، در اولویت قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر نیازهای احصا شده ساکنان حاشیهنشینی، کمبودهای فیزیکی و کالبدی است، به همین دلیل شورای اجتماعی کشور به تبع ایجاد دفاتر تسهیلگری در مناطق حاشیهنشینی، اقدام به حل معضلات این مناطق میکند.
مهدیزاده اظهار داشت: هم اکنون در ۲۲ استان کشور، ۲۳۵ محله حاشیهنشینی احصا شده است که به تبع آن شاهد ایجاد ۲۳۵ دفتر تسهیلگری در این مناطق هستیم. مشکلات این محلات بسیار حاد بوده تا جایی که آسیبهای اجتماعی در آنجا شدت یافته است و جزء مناطق حاد و بحرانی کشور به شمار میرود.
وی افزود: نخستین درخواست مردم مناطق حاشیهنشین احصا شده، بازسازی خیابانها و کوچههای فرسوده، نظافت شهر و مدیریت زباله و پسماند است؛ همچنین باید در این مناطق به تأمین سرانهها همچون کمبود فضاهای تفریحی، کمبود پارک و فضای سبز در این مناطق و کمبود فضای ورزشی بپردازیم تا شاهد بخشی از آمار وقوع جرم در این مناطق باشیم.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و مدیریت توسعه شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تصریح کرد: زمانی که شاهد ارتقای کیفی مناطق حاشیهنشینی هستیم، فضای سکونتی در آن مناطق ایجاد میشود و در نهایت جرم و جنایت به تبع آن کاهش مییابد.
مهدیزاده گفت: اگر بتوانیم فضای سکونتگاهی محلات حاشیهنشینی را ارتقا دهیم، ایجاد رضایت در میان اهالی آنجا رخ میدهد و در نهایت این ایجاد رضایت میتواند بازدارنده برخی از مسائلی باشد که به عنوان آسیبهای اجتماعی مطرح است.