آغاز پنجمین جشنواره آموزشی جایزه ملی ایثار
مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز مراحل اجرایی «پنجمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار» و تجلیل از دانشجویان شاهد و ایثارگر برتر علمی دانشگاه ها خبر داد.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز مراحل اجرایی «پنجمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار» و تجلیل از دانشجویان شاهد و ایثارگر برتر علمی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی خبر داد.
به گزارش گروه ایثار و شهادت آوای جامعه، محمد تاجفرد با بیان اینکه انتخاب و معرفی دانشجویان شاهد و ایثارگر برتر در این جشنواره آموزشی تحصیلی، بر اساس شاخص های مدون و آیین نامه اجرایی صورت می گیرد، تصریح کرد: براساس بند یک آیین نامه اجرایی ماده ۶۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، گروه هدف از نظر وضعیت ایثارگری شامل؛ «همسر و فرزند شهید، جانبازان ۲۵% و بالاتر، همسر و فرزندان جانبازان ۲۵% و بالاتر، آزادگان و همسر و فرزندان آنان» بوده و این عزیزان که دارای شرایط اختصاصی آموزشی تحصیلی نیز باشند، در این جشنواره مورد ارزیابی تحصیلی قرار می گیرند.
وی «شرایط اختصاصی» شرکت در این جشنواره را داشتن معدل کل ۱۷ و بالاتر برای دانشجویان مقطع کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و کارشناسی ارشد از ترم سوم به بعد، دانشجویان مقطع دکترای حرفه ای (پزشکی، دندانپزشکی) پس از آزمون علوم پایه، دانشجویان رشته داروسازی در مقطع دکترای حرفه ای از ترم چهارم به بعد و دانشجویان مقطع دکترای تخصصی (Ph.D) پس از آزمون جامع اعلام کرد.
تاجفرد با بیان اینکه این جشنواره آموزشی تحصیلی بوده و بر اساس ضوابط اعلام شده صورت می گیرد. عنوان کرد: دانشجویانی که در سال های قبل در جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار معرفی شده اند، به شرطی می توانند در این جشنواره شرکت کنند که به مقطع تحصیلی بالاتر راه یافته و واجد سایر شرایط باشند.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت گفت: تاکنون چهار دوره از جشنواره با مشارکت بنیاد شهید و امور ایثارگران و سایر دستگاه های آموزش عالی طی سال های قبل برگزار شده است و مراسم نهایی پنجمین جشنواره با توجه به همه گیری بیماری کووید ۱۹ و تغییراتی که در نحوه بررسی مستندات و زمان اجرای جشنواره ایجاد شده است، در نیمه اول تیرماه سال ۱۴۰۰ برگزار می شود.
تاجفرد افزود: انتخاب و معرفی اولیه دانشجویان بر اساس شاخص ها و فرم های مربوطه از سوی ستاد امور شاهد و ایثارگر دانشگاه/ دانشکده صورت می گیرد و به هیچ وجه نیاز به اقدام خاصی از سوی دانشجویان برای شرکت در جشنواره نیست.
وی تصریح کرد: پنجمین جشنواره آموزشی، تحصیلی جایزه ملی ایثار در «سه مرحله» برگزار می شود. وی گفت: «مرحله اول» دانشگاهی است و دانشجویان توسط دانشگاه یا دانشکده محل تحصیل خود انتخاب و حداکثر تا تاریخ اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه های کلان مناطق آمایشی (مجری) معرفی می شوند.
تاجفرد اظهار داشت: در «مرحله دوم» در قطب دانشگاه های کلان مناطق آمایشی (مجری) ارزیابی لازم صورت گرفته و نفرات برتر و منتخب حداکثر تا تاریخ اول خرداد ۱۴۰۰ به اداره کل امور شاهد و ایثارگر وزارت معرفی می شوند.
وی افزود: در این مرحله دوم، هر کلان منطقه آمایشی می تواند براساس صلاحدید و تصمیم گیری شورای دانشگاه کلان مناطق، به طور مستقل نسبت به معرفی و تجلیل از دانشجویان منتخب خود اقدام کند.
تاجفرد تصریح کرد: «مرحله سوم»، کشوری است و تعداد کل ۱۵ نفر دانشجوی برتر شاهد و ایثارگر از کل دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در مقاطع گوناگون تحصیلی، انتخاب و به دبیرخانه مرکزی جشنواره معرفی که در نیمه اول تیرماه در مراسم ویژه جشنواره از آنان تجلیل می شود.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت گفت: به دلیل شرایط خاص و بیماری کووید ۱۹، بررسی مدارک و مستندات جشنواره به صورت غیرفیزیکی است و در هیچ مرحله ای نیاز به حضور و اقدام خاصی از سوی دانشجویان برای شرکت در جشنواره نبوده و این روند با دقت تمام و طبق ضوابط و آیین نامه تعیین شده انجام می شود.
دستورالعمل اجرایی انتخاب دانشجویان شاهد و ایثارگر برتر علمی «جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار» از طریق وب سایت اداره کل امور شاهد و ایثارگر قابل دسترسی است.