تاثیر ویتامین برای تسریع روند بهبودی کرونا
۳ پزشک با تخصصهای گوناگون به بیان نکاتی درباره نقش ویتامین c در تسریع روند بهبودی کرونا پرداختند. به گزارش میزان ، از ابتدای شیوع کرونا تا کنون درباره تاثیر ویتامین C در تسریع روند بهبودی این بیماری مباحث بسیاری مطرح شده است؛ عدهای از پزشکان از همان ابتدا نقش این ویتامین را در بهبود […]

۳ پزشک با تخصصهای گوناگون به بیان نکاتی درباره نقش ویتامین c در تسریع روند بهبودی کرونا پرداختند.
به گزارش میزان ، از ابتدای شیوع کرونا تا کنون درباره تاثیر ویتامین C در تسریع روند بهبودی این بیماری مباحث بسیاری مطرح شده است؛ عدهای از پزشکان از همان ابتدا نقش این ویتامین را در بهبود کرونا موثر میدانستند و به مصرف قرص ویتامین C و مواد غذایی حاوی این ویتامین توصیه میکردند و این در حالی است برخی دیگر معتقد بودند مصرف قرص این ویتامین حتی در صورت ابتلا به کرونا ضروری نیست و این ویتامین تاثیر چندانی در درمان کووید ندارد.
در اینجا به بیان نظر ۳ پزشک با تخصصهای گوناگون درباره نقش ویتامین C در تسریع روند بهبودی میپردازیم:
آنا دیلمی پزشک عمومی درباره تاثیر ویتامین C در تسریع روند بهبودی کرونا گفت: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C نظیر گوجه فرنگی، فلفل دلمهای، پرتقال و نارنگی میتوانند در افزایش سیستم ایمنی بدن موثر باشد.
مسعود مردانی عضو کمیته علمی کرونا و فوق تخصص بیماریهای عفونی در این باره اظهار داشت : فردی که به کرونا مبتلا شدهاست اگر روزانه دو واحد میوه یک نارنگی و یک عدد سیب مصرف کند، احتیاج به مصرف هیچ ویتامینی ندارد و عدهای از افراد که خرید قرصهای ویتامین را توصیه میکنند، دنبال سود مادی هستند و به طور کلی اکثر بیماران احتیاج به مصرف ویتامین ندارند.
وی درباره مصرف قرص ویتامین C عنوان کرد : در عفونتهای ویروسی مصرف ویتامین C با دوزهای بالا میتواند موجب تسریع بهبودی شود، اما نقش عمدهای در درمان ندارد.
سارا صافی متخصص تغذیه با اشاره به اینکه ویتامین C هم یک آنتی اکسیدان بسیارقوی است که پروسه التهابی در بدن را کاهش میدهد وهم به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، خاطرنشان کرد : این ویتامین به وفور در میوهها و سبزیجات نظیر انواع مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، لیمو ترش)، کیوی و یکسری سبزیجات همچون فلفل دلمه ای، گوجه و کلم بروکلی یافت میشود. به راحتی با خوردن روزانه ۵ واحد میوه و سبزیجات میتوانیم این ویتامین بدن را تامین کنیم.
وی گفت : کمبود ویتامین C در کشور ما ناشایع است و در نتیجه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا یا آنفولانزا استفاده از مکملهای ویتامین C نظیر قرصهای جوشان که دوزهای ۵۰۰ یا هزار میلی گرم دارد، توصیه نمیشود، چرا که مصرف زیاد ویتامین C با دوز بالا ریسک ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد و بنابراین به افراد توصیه میشود به جای مصرف مکمل ویتامین C انواع میوه و سبزیجات را به صورت روزانه در برنامه غذایی خود قرار دهند.
تنها افرادی که به دلایل خاصی محدودیت در مصرف میوه و سبزیجات دارند، تحت نظر پزشک باید مکمل ویتامین C مصرف کنند.