آزادسازی بیش از ۲ هزار زندانی غیرعمد
رئیس سازمان بسیج سازندگی از آزادسازی ۲ هزار و ۷۱۴ زندانی غیرعمد در سومین مرحله رزمایش کمکهای مومنانه خبر داد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی از آزادسازی ۲ هزار و ۷۱۴ زندانی غیرعمد در سومین مرحله رزمایش کمکهای مومنانه خبر داد.
به گزارش گروه حقوقی و قضائی آوای جامعه، ، محمد زهرایی با حضور در ندامتگاه زنان شهر ری (قرچک) با اشاره به آغاز رزمایش کمک مومنانه از هفته وحدت امسال و پس از فرمان رهبر انقلاب گفت: مراحل اول و دوم رزمایش کمک مومنانه بصورت تهیه بسته معیشتی و سبد حمایتی شامل کیف و کفش، لوازم التحریر، بستههای بهداشتی و درمانی، قربانی، کارت هدیه و غذای گرم برای آسیب دیدگان از ویروس کرونا انجام شده است.
وی افزود: مرحله سوم این رزمایش با فرماندهی سردار سرلشکر سلامی و در قرارگاه امام حسن (ع) با همکاری کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی و ستاد اجرایی امام برای هدفمند و مبناییتر کردن فعالیتها آغاز شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: در این مرحله موضوعات جدیدی از جمله آزادسازی زندانیان غیرعمد با کمک واحد حقوق دانان سازمان بسیج از ابتدای هفته وحدت تا پایان سال جاری به فعالیتهای قبلی اضافه شده که تاکنون به کمک اجتماعات مردم نهاد و خیرین ۲ هزار و ۷۱۴ نفر از زندانیان غیر عمد آزاد شده اند.
سردار زهرایی تصریح کرد: بسیج سازندگی به کمک کمیته امداد امام خمینی(ره)، کمیته ای تحت عنوان آزاد سازی زندانیان غیر عمد تشکیل داده است و باید بتواند گفتمان سازی آزادسازی زندانیان غیر عمد را نیز به یک فرهنگ عمومی مردمی تبدیل کند.
وی گفت: ما نیاز به نهضتی برای آزاد سازی زندانیان غبر عمد داریم و این با یک نهاد نمی تواند ادامه داشته باشد و هیچ فردی و خیری هم به تنهایی نمی تواند آن را انجام دهد، لذا احتیاج به یک کار نهضتی و مردمی داریم. مسئولین نیز باید بتوانند کار گفتمان سازی آزاد سازی زندانیان را انجام بدهند و خود مردم هم باید همکاری نمایند، تا بتوانیم نگاه مردم را به کسی که زندانی شده تغییر دهیم و این کار نیاز به یک نهضت مردمی دارد.
سردار زهرایی افزود: در مرحله بعد این رزمایش مادران زندانی غیر عمد در دهه مبارک فجر آزاد خواهند شد. او گفت: برای تثبیت و ایجاد فرصتهای شغلی و کمک به آسیب دیدگان از کرونا تاکنون ۱۴ هزار و ۸۱۵ فرصت شغلی ایجاد شده است.
مسئول بسیج سازندگی کشور اظهار داشت: هم قبل و هم بعد یک سری اقداماتی باید انجام دهیم تا قبل از وارد شدن زندانی به زندان به فکر مباحث حقوقی، احکام و قوانین ایشان باشیم که بشود احکام جایگزین را برای زندانیان غیر عمد انجام داد، مثل اینکه اشتغال زندانیان می تواند در حکم قاضی درج شود و افرادی که زندانی هستند می شوند برای آزاد سازیشان از قبل مهارت آموزی را به آنها آموزش داد.
سردار زهرایی گفت: بسیج سازندگی بعنوان یک دستگاه اجرایی با سازمان هایی چون فنی و حرفه ای، جهاد کشاورزی، راه و ترابری و جهاد دانشگاهی می تواند ظرفیت سازی در راستای اشتغالزایی برای زندانیان غیر عمد انجام دهد.
وی افزود: اگر بسیج سازندگی و سازمان زندان ها بتواند به نجات زندانیان خانم بیاید و به ویژه مادران زندانی را کمک و آزاد کند، می تواند نسل ساز آینده این عزیزان باشد.
سردار زهرایی با بیان اینکه جهادگران و اقشار گوناگون بسیج در دو بخش عمومی و تخصصی دسته بندی شده اند گفت: هم در کمک مومنانه هم در توانمند سازی زندانیان عزیز با کمک آموزش و اشتغال می توانیم خدمت شما عزیزان باشیم، ازین رو بسیج سازندگی با هزار و ۳۰۰ تسهیل گر فعال، می تواند برای ایجاد شغل به زندانیان آموزش تخصصی دهد. بسیج اقشار هم به کمک محرومین آمده اند که می توانند خدمات عمومی و تخصصی را به زندانیان عرضه کنند.
وی گفت: در بخش عمومی ۱۴۰ هزار جهادگر در سه ماه گذشته، مراجعه، شناسایی، غربالگری و معرفی بیماران کرونایی به مراکز درمانی را به عهده داشتند و در بخش تخصصی نیز ۲۴ هزار و ۷۰۰ نفر در قالب تیمهای بهداشتی متشکل از یک نفر پزشک، ۴ نفر پرستار و ۱۰ نفر بهیار به آموزش و کمک به بیماران کرونایی پرداختند.