چگونگی فعالیت سامانه مشارکت های مردمی مبارزه با فساد
امکان مشارکت نهادهای مردمی در شعب دادگاه ها و نهادهای قضایی از طریق سامانه mosharekat.eadl.ir فراهم شده است. که نهاد های مردمی برای ثبت نام در این سامانه ابتدا باید در ثنا ثبتنام کنند.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از راهاندازی سامانه جامع مشارکتهای مردمی برای مبارزه با مفاسد خبر داد.
به گزارش گروه حقوقی و قضائی آوای جامعه، رضا مسعودیفر در تشریح نحوه استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی برای مبارزه با مفاسد گفت: یکی از محورهای اساسی دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه، استفاده از ظرفیتهای مردمی است.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خاطر نشان کرد: در دوره جدید فعالیت قوه قضاییه، این دستورالعمل به صورت ویژه پیگیری میشود و در حوزه پیشگیری از مفاسد، مشارکتهای خوبی از سوی مردم شده است.
مسعودی فر عنوان کرد: سامانه جامع مشارکت نهادهای مردمی برای دسترسی این نهاد طراحی شده تا از این ظرفیت برای مبارزه با مفاسد استفاده شود.
وی با اشاره به سامانه سجام تصریح کرد: سامانه سجام یا همان سامانه جامع ارتباط مردمی برای ممانعت از وقوع جرم است تا پیش از شکلگیری جرم پیگیری پیشگیرانه انجام شود، اما در سامانه مشارکت نهادهای مردمی، هر نهاد میتواند توانمندیها و تمایل خود را در مراحل گوناگون اعلام کند.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: بنا بر گزارش وزارت کشور، بیش از ۲۴ هزار نهاد مردمی وجود دارد که انتظار میرود این نهادها در این سامانه؛ اطلاعات خود را ثبت کنند تا از ظرفیت آنها برای پیشگیری از مفاسد استفاده شود.
مسعودی فر اظهار داشت: داوری، صلح و سازش، نظارت بر اجرای قوانین و باز اجتماعی کردن محکومان و منابع طبیعی از جمله حوزههایی است که نهادهای مردمی میتوانند به قوه قضاییه کمک کنند.
وی گفت: امکان مشارکت نهادهای مردمی در شعب دادگاه ها و نهادهای قضایی از طریق سامانه mosharekat.eadl.ir فراهم شده است. که نهاد های مردمی برای ثبت نام در این سامانه ابتدا باید در ثنا ثبتنام کنند، کد ثنا را دریافت و سپس وارد این سامانه شوند و برای مشارکت اعلام آمادگی کنند.