خبر » گردشگری
کد خبر : 2261
شنبه - 30 شهریور 1398 - 12:36

سمپوزیوم بین‌المللی گردشگری پایدار برگزار می شود

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ گفت: امید داریم تعامل بین دو کشور ایران و اتریش، در قالب سمپوزیوم گردشگری که سوم و چهارم مهرماه برگزار می‌شود، گام خوبی در مسیر توسعه همه‌جانبه گردشگری و طبیعت‌گردی در کشور ایجاد کند.

سمپوزیوم بین‌المللی گردشگری پایدار برگزار می شود

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ در نشست خبری سمپوزیوم بین‌المللی گردشگری پایدار گفت: امید داریم تعامل بین دو کشور ایران و اتریش، در قالب سمپوزیوم گردشگری که سوم و چهارم مهرماه برگزار می‌شود، گام خوبی در مسیر توسعه همه‌جانبه گردشگری و طبیعت‌گردی در کشور ایجاد کند.

به گزارش ایکنا، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ خاطرنشان کرد: افزایش تعاملات بین‌المللی یکی از رویکرد‌های مهم دانشگاه علم و فرهنگ بوده است تا از این طریق ارتباط میان کشور‌ها به ویژگی در بخش دانشگاهی را افزایش دهیم؛ لذا یکی از مهمترین اقدامات دانشگاه در این باره شروع همکاری با انجمن فرهنگی کشور اتریش و دانشگاه آی‌ام‌سی این کشور بوده است. از سال گذشته، این همکاری در قالب گردشگری آغاز شد و امسال سمپوزیوم گردشگری پایدار با محوریت طبیعت‌گردی، موضوع این همکاری مشترک در آستانه روز گردشگری خواهد بود. سال گذشته بحث گردشگری کوهستان و صعود به دماوند موضوع سمپوزیوم بود. معتقدیم انتقال تجربیات صاحب‌نظران و دانشگاهیان ایرانی و اتریشی در این حوزه به گسترش اهمیت دانش در گردشگری و طبیعت‌گردی منجر می‌شود.

هاشمی افزود: امسال تلاش شده این محور به صورت عملیاتی‌تر دنبال شود و تفاوتی با سایر برنامه‌های مشابه خود مانند همایش‌های گردشگری داشته باشد. بر این اساس و طبق موضوعات تعیین شده در این سمپوزیوم، تعدادی سخنرانی و نشست علمی برگزار می‌شود. در کنار این‌ها، تعاملات دو کشور فرهنگی ایران و اتریش بستر‌های خوبی برای ما ایجاد خواهد کرد. تبادل دانشجو و برگزاری دوره‌های مشترک، از دیگر برنامه‌های پیش‌روی دو کشور در حوزه گردشگری است. این سمپوزیوم بین‌المللی سوم و چهارم مهرماه همزمان با روز جهانی گردشگری برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: کشور ما در حوزه گردشگری جاذبه‌های ناب و فراوانی دارد. در خصوص گردشگری فرهنگی و میراث تاریخی، ظرفیت‌های خوبی داریم و حتی در حوزه گردشگری با محوریت طبیعت‌گردی هم بستر‌های لازم وجود دارد که علاقه‌مندان در داخل کشور و در سایر کشور‌ها از این ظرفیت‌ها استفاده می‌کنند. اما شاید تاکنون کمتر توجهی به گردشگری کوهستان داشته‌ایم که امیدواریم این سمپوزیوم کمک کند تا جاذبه‌های طبیعی کشور ما مانند صعود به دماوند و سبلان که خود دماوند نماد استواری برای مردم است، از دیدگاه علمی به بحث گذاشته شود. بر این اساس و برای اشتراک تجربیات در حوزه کوهنوردی، گردهمایی علمی بین‌المللی را شاهد خواهیم بود. کشور اتریش در این حوزه دانش و تجربیات بسیار خوبی دارد و امیدواریم به واسطه این سمپوزیوم در آینده بتوانیم شاهد جذب گردشگر بیشتری در زمینه کوهنوردی باشیم.

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ همچنین اظهار داشت: روز پنج‌شنبه نیز با حضور آقای مونسان، تفاهم‌نامه همکاری و قراردادی میان وزارت گردشگری اتریش و وزارت صنایع دستی و گردشگری کشورمان منعقد خواهد شد. موضوع این تفاهم‌نامه در حوزه فعالیت‌های گردشگری خواهد بود.

وی درباره جشنواره فرهنگ ملل دانشجویان هم بیان کرد: سال گذشته دانشگاه تهران میزبان برپایی جشنواره فرهنگ ملل بود و امسال بر اساس پیشنهادی که به سازمان دانشجویان دادیم، دانشگاه علم و فرهنگ متولی برگزاری این دوره خواهد بود. بر این اساس، ۱۸ کشور در این جشنواره حضور خواهند داشت.

در ادامه این نشست، آلکساندر ریگر، معاون سفیر و مدیر انجمن فرهنگی کشور اتریش درباره برگزاری این سمپوزیوم بین‌المللی با مشارکت کشور‌های ایران و اتریش گفت: ارتباط بین کشور ایران و اتریش از سالیان دور برقرار بوده است و این قبیل همکاری‌های علمی و فرهنگی می‌تواند موجب انتقال فرهنگ دو کشور شود.

سال گذشته این همکاری حول موضوع صعود به قله دماوند بود. اگرچه در این برنامه هم تنها صعود به قله دماوند هدف ما نبود، بلکه معتقدیم گردشگری که به ایران سفر می‌کندریال می‌خواهد در کنار گردشگری و فعالیت‌های توریستی با فرهنگ مردم ایران آشنا شود. در راستای برگزاری سمپوزیوم، امسال از امکانات گردشگری کشور ایران بازدید داشته‌ایم. سال آینده محور این سمپوزیوم در منطقه علم‌کوه دنبال خواهد شد.

وی ادامه داد: صنعت گردشگری در دنیا نشان داده که با سرمایه‌گذاری اندک توانسته است در بخش گردشگری به اقتصاد کشور و ایجاد اشتغال برای مردم آن کشور کمک کند. همه این فعالیت‌ها در راستای ایجاد فرصت‌های شغلی جدید فرصت‌های مناسبی دارد و می‌تواند سود مناسبی را عاید جوامع محلی کند.

ریگر با تأکید بر اینکه در گونه‌شناسی گردشگری، هر گردشگر ممکن است با هدف خاصی نوعی از گردشگری را انتخاب کند، گفت: هرگاه یک گردشگر در برنامه‌ سیاحت حضور می‌یابد، با دیگر انواع گردشگری هم آشنا می‌شود و آن‌ها را دنبال می‌کند. شعار سمپوزیوم گردشگری امسال هم گردشگری پایدار با توجه به فرهنگ جوامع محلی است. در بحث گردشگری آن‌چیزی که جاذبه‌های گردشگری را بیشتر می‌کند، میراث فرهنگی و جاذبه‌های فرهنگی مردم مناطق است که در این زمینه بیش از دولت مردم محلی هستند که می‌توانند بستر‌ها را فراهم می‌کنند.

مدیر انجمن فرهنگی کشور اتریش همچنین گفت: در قالب قرارداد همکاری راهبردی دو کشور ایران و اتریش، چند کارگروه تشکیل شده و اساتید اتریشی یک روز قبل از برگزاری سمپوزیوم گردشگری به ایران می‌آیند و نشست‌های تخصصی خود را برگزار خواهند کرد. همچنین از دو مقام علمی و دانشگاهی برجسته اتریشی برای حضور در این کارگاه‌ها دعوت شده و نیز از چهار متخصص گردشگری این کشور دعوت به عمل آمده، اینان بحث گردشگری کوهستان با توجه ویژه به محیط زیست را دنبال می‌کنند و تجربه‌های عملی خود را در اختیار علاقه‌مندان کشور ایران قرار خواهند داد. در حوزه کوهنوردی مجمعی جهانی وجود دارد که ۴۲ کشور عضو آن هستند، به تازگی نیز ایران به جمع این کشور‌ها افزوده شده و در مجموع ۴۳ کشور در این مجمع عضو هستند.

در ادامه نشست خبری، منوچهر جهانیان، مسئول کمیته علمی سمپوزیوم بین‌المللی گردشگری در سخنانی درباره کارگاه‌های گردشگری گفت: تبادل دانش، نقطه قوت برگزاری این رویداد است. کشور اتریش تجربیات موفقی در حوزه اکوتوریسم داشته و دارای ویژگی‌های فرهنگی اجتماعی منحصربه فردی در این عرصه است که می‌تواند ما را در برگزاری کارگاه‌های علمی تخصصی در این سمپوزیوم یاری کند. در این راستا، برای برگزاری پنج کارگاه برنامه‌ریزی‌ها انجام شده که یکی از کارگاه‌ها با موضوع محصول اکوتوریسم در خدمت اکوتوریسم با فرصت حضور در عرصه‌های بین‌المللی است. در این کارگاه، پرفسور آندریاس گاردس از دانشگاه ام‌آی‌سی اتریش ارائه خواهد داشت.

وی‌ افزود: کارگاه دوم از سوی استادی از وزارت گردشگری اتریش تحت عنوان ایجاد پارک‌های ملی طبیعی و پناهگاه‌های حیات‌وحش برگزار می‌شود. کارگاه سوم از سوی محمدحسین ایمانی‌خوشخو با موضوع اکوتوریسم، گردشگری و کد‌های اخلاق جهانی گردشگری با نگاه معنویت در حوزه‌های مختلف گردشگری در زمینه اکوتوریسم برگزار خواهد شد. کارگاه چهارم نیز از سوی دو استاد از اتریش درباره طراحی مسیر‌های کوهنوردی و برنامه‌های آموزشی در کوهستان برگزار و کارگاه آخر هم با ارائه محمدتقی رهنمایی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران پیرامون نقش جوامع محلی در حفاظت و صیانت از مناطق گردشگری محلی و آموزش به جوامع میزبان و محلی خواهد بود. این کارگاه‌ها روز‌های سوم و چهارم مهرماه به صورت رایگان برگزار می‌شوند.