چالش جدی «نجات» در تهران/ معضل اساسی اجتماع در منطقه بحران
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: یکی از چالشهای پیش روی تهران در بحرانی مانند زلزله احتمالی را موضوع نجات دانست و گفت: در بحث امداد مشکل چندانی نخواهیم داشت، اما در موضوع نجات چالشهای جدی داریم.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: یکی از چالشهای پیش روی تهران در بحرانی مانند زلزله احتمالی را موضوع نجات دانست و گفت: در بحث امداد مشکل چندانی نخواهیم داشت، اما در موضوع نجات چالشهای جدی داریم.
به گزارش خبرنگار گروه سلامت آوای جامعه، کریم همتی، با بیان این مطلب گفت:در تهران تنفسگاه های خوبی برای زلزله وجود دارد که مهم ترین آن ها پارک های جنگلی هستند. یکی از مشکلات جدی که تهران در عرصه نجات با آن مواجه است وجود سازه های عظیم بتنی است. ما امروز به دستگاه ها و تجهیزات به روز برای نجات افراد نیاز داریم تا بتوانیم در زمان بحران سازه های بزرگ را از میان برداریم. این موضوع ضروری است و باید به آن توجه شود.
بنابر اظهارات وی، اجتماع در منطقه آسیب دیده خود یک معضل اساسی است و باید آموزش ها و هماهنگی ها برای رساندن جامعه به آرامش، انجام شود.
*چرایی و چگونگی اجرای مانور صفر در تهران
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به سالگرد وقوع زلزله بم افزود: در سالگرد این زلزله باید درسآموختههای این زلزله را مورد توجه قرار دهیم تا در حوادث آینده کمترین آسیب را ببینیم، در همین راستا روز جمعه مانور ساعت صفر در تهران برگزار شد تا آمادگی دستگاهها مورد سنجش قرار گیرد.
بنابر اظهارات همتی، به صورت مکتوب نیز از رئیس جمهوری درخواست شد تا همکاری سایر دستگاه ها را فراهم کند تا در این مانورها با تمام قدرت و بدون استرس حاضر شده و امور را مدیریت کنیم، در این مانور شاهد بودیم که نیروهای قم و البرز سریع تر از نیروهای تهران به محل رسیدند و این موضوع نشان داد که برای آمادگی نیروها، بعد زمان و مکان مهم نیست.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: آنچه که در بم به ما کمک بزرگی کرد فرودگاه بم بود و از روز دوم از طریق این فرودگاه کمک های بین المللی نیز از این طریق واصل شد. ما تقاضا داریم تا در کنار نیروهای نظامی و انتظامی مانور برگزار کرده تا هماهنگی ها به بهترین شکل در عملیات صورت گیرد.
منابع اعتباری با تکالیف محول شده همخوانی ندارد
رئیس جمعیت هلال احمر همچنین با اشاره به ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران خاطرنشان کرد : در این ماده تکالیف زیادی به هلال احمر واگذار شده است درحالی که در گذشته این وظایف برعهده دیگر دستگاه ها بوده و جمعیت هلال احمر به عنوان همکار، در این زمینه فعالیت می کرده است. در بند الف این قانون، ارائه آموزشهای همگانی امداد و کمک های اولیه در جامعه بر عهده هلال احمر قرار گرفته اما امکانات و منابع لازم برای این خدمت، به هلال احمر اختصاص پیدا نکرده است.
همتی به آموزش ۱۲ میلیون ایرانی پس از زلزله بم نیز اشاره کرد و افزود: هلال احمر با استفاده از تمام ظرفیت خود در زمینه آموزش همگانی، توانسته به بیش از ۱۰ درصد از افراد جامعه آموزش امدادی بدهد که اگر به طور میانگین در هر خانواده ایرانی یک نفر آموزش دیده باشد، آمار قابل قبولی خواهد بود.
علاوه بر این، هلال احمر با وزارت آموزش و پرورش برای آموزش ۱۵ میلیون دانش آموز در تمام رده های سنی، تفاهم نامه امضا کرده همچنین آموزش سربازان وظیفه نیز در تفاهم نامه با نیروهای مسلح مورد توجه قرار گرفته که در ۴۰ پادگان مستقر در ۱۷ استان کشور، آموزش های ۳۰ ساعته به سربازان ارائه شود تا این عزیزان منادی هلال احمر در بحران ها باشند.