پاسخگویی سامانه ۱۹۰ درباره عوارض دارویی
مراکز اطلاع رسانی دارو و سموم (DPIC) ارائه دهنده خدمات مشاورهای در مورد داروها و همچنین کنترل موارد مسمومیت پیش از رسیدن به مراکز درمانی از طریق سامانه ۱۹۰ (داخلی ۳- کد ۲)، پاسخگوی عموم مردم است.
روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: مراکز اطلاع رسانی دارو و سموم (DPIC) ارائه دهنده خدمات مشاورهای درباره داروها و همچنین کنترل موارد مسمومیت پیش از رسیدن به مراکز درمانی از طریق سامانه ۱۹۰ (داخلی ۳- کد ۲)، پاسخگوی عموم مردم است.
به گزارش گروه سلامت آوای جامعه، شاغلان حرف پزشکی و یا عموم مردم میتوانند از طریق شماره گیری خط تلفن ۱۹۰ و انتخاب داخلی ۳، کد ۲، با این مرکز تماس بگیرند و تمامی پرسش های خود را در زمینه داروها و کنترل موارد مسمومیت از داروسازان و پزشکان شاغل در این مراکز مطرح کنند.
در تمامی نقاط کشور با شماره گیری ۱۹۰، میتوان به مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم همان منطقه دانشگاهی متصل شد.
مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم واقع در شهر تهران، اصلیترین مرکز کشور است که از ساعت ۸ تا ۲۰ علاوه بر پاسخگویی تماسهای شهر تهران، به تماسهای وارده از دیگر شهرهایی که فاقد مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم هستند، مشاوره دارویی ارائه میکند.
امروزه با پیشرفتهای سریع در زمینه تولید داروهای جدید، نیاز به آگاهی و دسترسی به اطلاعات مربوطه در همه ابعاد ضروری است.
علاوه بر این، با راهنمایی تلفنی بیماران و افرادی که دچار مسمومیت شده اند و خانوادههای ایشان، مراجعات غیر ضروری به مراکز درمانی کاهش خواهد یافت، همچنین با ارائه اطلاعات دارویی و شناسایی عوارض و تداخلات خطرناک توسط داروسازان شاغل در این مراکز، میتوان به سلامت جامعه کمک کرد.
پرسش هایی که از طریق تماس تلفنی با سامانه ۱۹۰، داخلی ۳، ۲ میتوان از مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم پرسش کرد به شرح زیر است:
*ارزیابی دارو، موارد مصرف دارو در هر بیمار
*موارد منع مصرف دارو و موارد احتیاط مصرف
*عوارض شایع مصرف دارو، راههای کاهش آنها، همچنین شناسایی عوارض خطرناک و اقدام صحیح در برخورد با آنها
*تداخلات داروها با داروهای دیگر، غذاها و نتایج آزمایشهای طبی
*ایمنی مصرف دارو در دوران بارداری و شیردهی
*سازگاری اختلاط داروهای تزریقی با هم و با محلولهای تزریقی
*شرایط نگهداری و پایداری داروها
*بررسی شدت مسمومیتها و راهنمایی اولیه و اقدامات مقتضی قبل از رساندن فرد مسموم به بیمارستان