طرح آزمایشی غنیسازی آرد گندم با ویتامین D۳
یکصدمین نشست کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی ذیل دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با موضوع کمیته فنی پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذیها (غنیسازی آرد با ویتامین D۳) برگزار شد.
یکصدمین نشست کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی ذیل دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با موضوع کمیته فنی پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذیها (غنیسازی آرد با ویتامین D۳) برگزار شد.
به گزارش گروه سلامت آوای جامعه، با توجه به وظیفه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در هماهنگی و تسهیل همکاری های بین بخشی در اجرای سیاست ها و برنامه های مشترک و همچنین نظر به شیوع کمبود ویتامین D۳ در کشور و اهمیت این ریزمغذی در پیشگیری از انواع بیماریها، طرح غنیسازی آرد با ویتامین D۳، در این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
زهرا عبداللهی ،مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در این نشست عنوان کرد: با توجه شیوع بالای کمبود ویتامین D۳ در استان خراسان جنوبی و سوابق خوب این استان در غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک، شهر بیرجند به عنوان پایلوت در نظر گرفته شده است.
وی به اهمیت اجرای “برنامه غنیسازی آرد گندم با ویتامین D۳” به صورت موازی و همراه با غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک، در شرایط کرونا تاکید کرد.
همچنین علی دل پیشه ، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد: باتوجه به اینکه مقدمات اجرای پایلوت طرح غنیسازی آرد گندم با ویتامین D۳ در شهر بیرجند انجام شده است، پس از بازدیدهای میدانی و توجیه طرح مذکور، اجرای پایلوت طرح تا پایان سال در شهر بیرجند به مرحله اجرا رسیده و در راستای حمایت از این طرح هماهنگیهای لازم با وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان جنوبی صورت گیرد.
در این نشست نمایندگانی از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اداره امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی و آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، دبیرخانه سلامت سازمان ملی استاندارد و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور حضور داشتند.