روش توزیع داروی متادون بزودی مشخص میشود
براساس اقدامات کارشناسی و تخصصی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی بزودی درباره توزیع داروی متادون تصمیمگیری میشود.
به گزارش فارس، اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در همایش یاریگران زندگی که با حضور جمعی از مدیران و دبیران ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور برگزار شد اظهار داشت: نرخ شیوع مواد مخدر در بین دانشآموزان ۲.۱ درصد است و در دانشجویی نیز حدود ۴ درصد گزارش شده است.
وی بیان داشت: باید این میزان نیز براساس مباحث پیشگیری از اعتیاد کمتر شود و دانشآموزان و دانشجویان ما یاد بگیرند که نه بگویند.
مومنی افزود: آنچه که پژوهشها و بررسیهای صورت گرفته ۳۰ درصد از دانشآموزانی که درگیر اعتیاد بودند اعلام کردند که فکر نمیکردند این نوع مواد مخدر ضرر داشته باشد و متاسفانه مواد مخدر گل با تبلیغات غلط موجب شده که عدهای فکر کنند این نوع مواد مخدر زیانی ندارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بیان داشت: ۳۰ درصد دیگر نیز اعلام کردند که با توجه به اینکه در جمع همسالان خود قرار میگرفتند نمیتوانستند پاسخ منفی به درخواست مصرف مواد مخدر دوستان خود بدهند و به مواد مخدر گرایش پیدا کردند.
وی خطاب به وزیر جدید آموزش و پرورش گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با سرپرست وزارتخانه آموزش و پرورش در گذشته توافقی داشتند و یک دستورالعمل اجرایی نیز آماده شد تا طرح یاریگران زندگی ابلاغ و اجرایی شود و مدارسی براساس این دستورالعمل اقدامات لازم را انجام دهند.
در ادامه مومنی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: رویکردهای ستاد مبارزه با مواد مخدر مقابله ، درمان و کاهش آسیب و همینطور پیشگیری و صیانت اجتماعی است.
وی افزود: طرح یاریگران زندگی در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر به تصویب رسیده است و تمرکز به اقدامات پیشگیرانه دارد و نشست و جلسه امروز نیز در باره پیشگیری از مواد مخدر و این طرح برگزار شده و وزرای علوم، آموزش و پرورش و همینطور رئیسدفتر رئیسجمهور نیز در این جلسه حضور پیدا کردند چرا که بحث مبارزه با مواد مخدر تمام کشور را در بر میگیرد و امیدواریم نسبت به کاهش آن گامهای موثر و خوبی را برداریم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با تاکید بر اینکه ما هیچ چارهای نداریم که پیشگیری را در مبارزه با مواد مخدر در اولویت خود قرار دهیم گفت: ما در مجاورت کشوری هستیم (افغانستان) که کشت مواد مخدر آن ۵۰ برابر شده و هر روز مواد مخدر صنعتی در حال گسترش است.
وی گفت: ما افزایش ورود شیشه را به کشور داریم که باید اقدامات پیشگیری را در اولویت نخست خود قرار دهیم.
مومنی بیان داشت: وزارت آموزش و پرورش نقش اصلی را در پیشگیری از مواد مخدر دارد و امیدواریم در این زمینه اقدامات جدی صورت بگیرد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور یادآور شد: گام بعدی ما درخصوص کارگران است چرا که جمعیتی از کارگران نیز درگیر با مواد مخدر هستند و هیچ دولتی به تنهایی نمیتواند با موضوع مواد مخدر مقابله کند بلکه باید مردم نیز همراهی کامل را داشته باشند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر نحوه توزیع داروی متادون در کشور گفت: با کار علمی و کارشناسی قطعا در این خصوص بهترین تصمیم گرفته میشود و در ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نهادهای موثر عضو هستند مانند وزارت علوم و وزارت بهداشت و درمان و درخصوص توزیع متادون وزارت بهداشت و درمان به هر جمعبندی برسد اقدامات لازم در این خصوص انجام خواهد شد.
مومنی گفت: کار تخصصی درخصوص توزیع متادون وزارت بهداشت انجام داده است و در جلسه آتی به هر نتیجهای رسیدند اطلاعرسانی خواهد شد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: در حوزه مقابله با مواد مخدر درمانگران کار زیادی بر دوش دارند که نتیجه کار آنها نیز کاهش معتادین است.