حقوقی و قضایی » خبر » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 19986
سه شنبه - 27 آبان 1399 - 13:42

شرایط دریافت دیه در زمان قصور پزشکی

بر اساس قانون در صورتی که پزشک خلاف علم پزشکی عمل جراحی را انجام دهد باید دیه پرداخت کند.

شرایط دریافت دیه در زمان قصور پزشکی

بر اساس قانون در صورتی که پزشک خلاف علم پزشکی عمل جراحی را انجام دهد باید دیه پرداخت کند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان،  هنگام عمل های جراحی پزشکان از بیماران رضایت نامه می‌گیرند تا با رضایت خود فرد بیمار عمل جراحی انجام شود اما ممکن است این پرسش پیش بیاید که آیا رضایت‌نامه‌ای که پزشکان قبل از عمل‌جراحی می‌گیرند، اتفاقاتی که ممکن است در طول جراحی پیش‌ بیاید را شامل می‌شود؟

یا حتی گاهی اوقات برای برخی از بیماران این سوال پیش می آید که در صورتی که این برگه امضا شود و بیمار رضایت برای عمل جراحی را دهد آیا پس از آن در صورت رضایت دادن می‌شود از پزشک شکایت کرد یا خیر؟

رضایت یا برائت که بیمار پیش از عمل جراحی آن را امضا می کند در واقع اجازه‌ای به پزشک است تا عمل جراحی را انجام دهد و البته باید به این نکته توجه داشت که هر اتفاقی را شامل نمی شود.

در صورتی که به‌ دلیل تقصیر پزشک اتفاقی برای بیمار پیش ‌بیاید، حتی اگر رضایت هم گرفته شده باشد پزشک مسئولیت دارد و او ضامن دیه است.

اگر به دلیل عمل جراحی صدمه‌ای به بیمار وارد یا باعث فوت وی شود اما کاری که پزشک انجام داده دقیقا مطابق با موازین پزشکی باشد حتی اگر رضایت ای هم از شخص بیمار نگرفته باشد مسئولیت ندارد بنابراین باید به این نکته توجه داشت که ملاک اصلی در تعیین مسئولیت، برگه رضایت ‌نامه نیست بلکه قصور پزشکی است.

اگر به دلیل قصور پزشکی به بیمار لطمه ای وارد شود، وی می تواند از پزشک معالج خود در دادسرا شکایت کند تا به دستور مقام قضایی، پرونده به کمیسیون پزشکی ارجاع و در صورت اثبات تقصیر پزشک به پرداخت دیه محکوم شود.