خواص و فواید مصرف سیر
خواص و فواید مصرف سیر و برخی از هزاران فایده مصرف این گیاه بدبو ولی دوستداشتنی (سیر) را اگر بدانید هرگز از مصرف آن غافل نخواهید شد.
خواص و فواید مصرف سیر و برخی از هزاران فایده مصرف این گیاه بدبو ولی دوستداشتنی (سیر) را اگر بدانید هرگز از مصرف آن غافل نخواهید شد.
به گزارش گروه سلامت آوای جامعه، سیر گیاهی بدبو ولی خوشطعم است که به دلیل فواید درمانی فراوانی که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این ماده حاوی یک ترکیب قدرتمند به نام آلیسین است که به کاهش کلسترول کمک میکند. فواید سلامتی سیر شامل کاهش علائم سرماخوردگی، کاهش فشار خون و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و همچنین اختلالات عصبی میشود.
به طور خلاصه مفید میتوان گفت که سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهای B۲، B۱ و B۳ است.
از سالهای دور تاکنون از سیر برای تصفیه خون استفاده میشده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک میکند و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می شود.
بعضی از انواع سل ریوی را معالجه میکند مخصوصا وقتی که با شیر ممزوج شود، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکروب کوخ دارد (میکرب سل).
سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و رودهها را از عفونتها پاک میکند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
در مطالعات آزمایشگاهی عصاره سیر تازه توانست مانع از رشد مخمر کاندیدا بشود. کاندیدا شایعترین عامل بروز عفونتهای ناشی از مخمرهاست. آلیسین موجود در سیر با نابودی چربیهای موجود در سطح خارجی مخمرها مانع از رشد آنها میشود.
سیر میتواند عفونتهای ناشی از انگلهای رودهای مانند ژیاردیاز و کرمهای نواری را در موشها درمان بکند. آلیسین موجود در سیر میتواند با جلوگیری از ساخت چربی در انگلها توانایی تحرک، جذب غذا و تولیدمثل را در آنها مختل بکند.
همچنین سیر به عملکرد دستگاه ایمنی کمک کرده و با افزایش فعالیت گلبولهای سفید، مکانیسم دفاعی بدن را در برابر عفونتهای انگلی تقویت میکند.