واکاوی نیازهای روانی سالمندان
سالمندی دورهای از زندگی است که تواناییهایی جسمی و روانی شخص تحت تاثیر یکسری از موضوعات قرار میگیرد.
به گزارش میزان، حمید یوسفی درباره اصلیترین نیازهای روانی سالمندان گفت: لازم است همه افراد درباره شرایط دوران سالمندی اطلاعاتی داشته باشند و به طور کلی سالمندی دورهای از زندگی است که تواناییهایی جسمی و روانی شخص تحت تاثیر یکسری از موضوعات قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: سالمندان از لحاظ جسمی با مشکلاتی نظیر فشار خون، دیابت و مشکلات حرکتی روبه رو میشوند که این عوامل ناتوانی جسمی را برای آنها به همراه دارد.
این روانپزشک ضمن اشاره به اینکه مشکلات و موضوعات روانپزشکی در این دوران شایع است، خاطرنشان کرد : تعداد زیادی از افراد بر این باورند که سالمندان بیشتر به بیماریهای جسمی و مشکلات فیزیکی دچار هستند و این در حالی است که بیماریهای روحی از جمله افسردگی در این دوران از زندگی شایع است.
یوسفی با تاکید بر اینکه افسردگی باعث تشدید مشکلات جسمی میشود، افزود: درمان بیماران قلبی که دچار افسردگی هستند، سختتر است و پیشآگهی بدتری دارد.
وی با بیان اینکه مهترین نکته در ارتباط با سالمندان آگاهی داشتن نسبت به شرایط این دوران از زندگی است، اظهار داشت: آگاهی افراد نسبت به شرایط دوران سالمندی موجب میشود تا آنها بروز افسردگی، اضطراب، مشکلات شناختی و دمانس را در سالمندان زودتر تشخیص دهند و در اولین فرصت با کارشناسان، روانپزشکان و متخصصان مغز و اعصاب مشکلات خود را مطرح کنند.
این روانپزشک با اشاره به اینکه به طور کلی برای بهداشت روان سالمندان باید تمهیداتی در نظر شود، اظهار داشت : اطرافیان سالمند باید تلاش کنند تا در حد امکان شرایط رفاهی سالمندان فراهم کنند تا آنها آرامش ذهنی داشته باشند، در فضای پرتنش قرار نگیرند و نا امنی اقتصادی و محیطی را تجربه نکنند و این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است.
یوسفی خاطرنشان کرد : بنابراین نکته اول در مورد نیازهای روانی سالمندان شناخت بیماریها و شرایط روانشناسی و روانپزشکی آنهاست و دوم فراهم آوردن شرایط امن محیطی، اجتماعی، اقتصادی برای آرامش خاطر سالمندان است.
وی گفت: نکته آخر این است که همه ما دیر یا زود وارد دوران سالمندی میشویم و از الان باید ذهنیت خود را برای مواجهه با آن دوران و همجنین داشتن شرایط مساعد در سالمندی آماده کنیم و از همین رو بهترست در حال حاضر با انجام فعالیتهایی نظیر مطالعه، ورزش کردن و افزایش ارتباطات اجتماعی برای برخوردای از پشتوانه روانی خوب در دوران سالمندی تلاش کنیم.