فعالیتهای جدید سامانه تی تک
رئیس سازمان غذا و دارو از آغاز فعالیتهای جدید در حوزه سامانه تی تک خبر داد و افزود: تی تک سامانه جامع و بزرگ است.
رئیس سازمان غذا و دارو از آغاز فعالیتهای جدید در حوزه سامانه تی تک خبر داد و افزود: تی تک سامانه جامع و بزرگ است.
محمدرضا شانهساز درباره سامانه تی تک در گفت و گو با رادیو سلامت اظهار داشت: متاسفانه درچند ماه گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا بیشترین فعالیت سازمان غذا و دارو معطوف به تهیه اقلام بهداشتی از جمله ماسک، مواد ضدعفونیکننده، لباسهای ایزوله ، کیت و موارد دیگر بود.
وی افزود: کرونا و شیوع این بیماری منحوس باعث شد در چهارماهه گذشته درسامانه تیتک نتوانستیم مثل قبل عمل کنیم اما درحال حاضر درحال تلاش هستیم تا جبران مافات کنیم.
شانه ساز خاطرنشان کرد: می توانیم بگوییم سامانه تیتک یک سامانه جامه و بزرگ در کشور است که میتواند در بحث تخلفات و تقلبات و موارد دیگر کابرد گستردهای داشته باشد.
*درباره «تی تک» بیشتر بدانید
سازمان غذا و دارو در ایران در تاریخ ۱۵ اسفند سال ۱۳۸۹ در شورای عالی اداری تصویب و تشکیل شد.
سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت دارو که به اختصار «تیتک» نیز نامیده میشود، از سال ۹۲ و پس از بحران ارزی و کمبود دارویی و اختلاف آماری یک میلیارد دلاری بین وزارت بهداشت، بانک مرکزی و گمرک پیرامون ارز تخصیصی به دارو عملیاتی شد.
هدف اصلی این سامانه، ردیابی و رهگیری کالاهای سلامتمحور و ارز تخصیصی به آنها در زنجیره تامین است. پورتال سازمان غذا و دارو با اهداف شفاف سازی فرایند ها و جلوگیری از برخوردهای سلیقه ای، جلوگیری از مراجعه های مکرر غیر ضرور ارباب رجوع به سازمان و مبارزه با مفاسد اداری، ایجاد بستر مناسب برای تجمیع اطلاعات به عنوان رکن اصلی تصمیم گیری و مدیریت و نظارت بر زنجیره تامین، حذف گلوگاه ها و ایستگاه های کاری غیر ضرور، مدیریت کمبودهای دارو و تجهیزات پزشکی، مدیریت منابع مالی و جلوگیری از هدر رفت و سوء استفاده از حمایت های مالی و پرداخت هدفمند بیمه گرها، طراحی و به مرحله اجرا در آمد.
گفتنی است، همه صادرکنندگان، وارد کنندگان، فعالان پخش و توزیع محصولات سلامت محور دارویی، خوردنی، آشامیدنی و تجهیزات پزشکی، اطلاعات خود را در سامانه TTAC ثبت کنند.