پاسخ چند پرسش مهم درباره کرونا
پس از گذشت ۱۴ روز اگر بیمار ۳ روز بدون سرفه، تنگی نفس، تب و سایر علائم باشد، میتواند قرنطینه خود را بشکند.

یک فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری کودکان به چند سوال اساسی در مورد کرونا پاسخ داد.
به گزارش میزان، علیرضا ناطقیان در پاسخ به این پرسش که افرادی که دچار کووید۱۹ شده اند، پس از گذشت چند روز میتوانند به سرکار برروند و از قرنطینه خارج شوند، گفت: پس از گذشت ۱۴ روز اگر بیمار ۳ روز بدون سرفه، تنگی نفس، تب و سایر علائم باشد، میتواند قرنطینه خود را بشکند و بر طبق دستورالعملهای جدید نیازی نیست به طور مجدد تست PCR بدهد.
وی درباره امکان ابتلای مجدد بهبود یافتگان کرونا به این بیماری عنوان کرد: ابتلای مجدد افراد به کووید۱۹ نادر است و به طور دقیق نمیتوان گفت چه زمانی طول میکشد که فرد بهبودیافته دوباره گرفتار این بیماری شود و ممکن است برخی افراد به فاصله یک ماه هم دچار ابتلای مجدد به کرونا شوند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در این باره اظهار داشت: گزارشاتی مبنی بر اینکه در فرد بهبودیافته کرونا بعد از یک ماه دوباره علائم درگیری دیده شده است، وجود دارد، اما این مطالب چندان تایید شده نیستند و باید برای قضاوت در این خصوص مطالعات بیشتری صورت گیرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره میزان صحت تستPCR عنوان کرد: تست PCR بینی در بزرگسالان حدود ۶۰ تا ۷۰درصد و نمونه برداری از طریق حلق حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد میتواند نشان دهنده این بیماری باشد و ممکن است افراد با تست منفی، بدون درگیری ریه با داشتن یکسری علائم بالینی دچار این بیماری باشند و حتی امکان دارد فردی بدون داشتن هیچ نشانهای ناقل کووید ۱۹ باشد.
وی ضمن اشاره به اینکه افراد بی علامت هم امکان انتقال این بیماری را به سایرین دارند، افزود: بی قراری و کلافگی مبتلایان به کرونا طی دوره بیماری در بزرگسالان بیشتر از اضطراب، تنگی نفس و کمبود اکسیژن ناشی میشود و در کودکان این امر میتواند از عوامل مختلفی نظیر مشکلات گوارشی، بدن درد و درگیری مغزی باشد.