شناسایی هزاران سایت فروش اینترنتی دارو
هزاران مورد از سایتها، کانالها و صفحاتی که در زمینه خرید و فروش دارو فعالیت میکردند، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده اند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با تاکید بر اینکه فروش و عرضه هر گونه دارو در فضای مجازی ممنوع است، گفت: با اجرای طرح پانچی آ ۱۲ چندین هزار مورد از سایتها، کانالها و صفحاتی که در زمینه خرید و فروش دارو فعالیت میکردند را شناسایی و به مراجع قضایی معرفی کردهایم.
به گزارش ایلنا،سرهنگ محمد علی رجبی، درباره خرید و فروش دارو در فضای مجازی برای بیماری کرونایی گفت: براساس اعلام وزارت بهداشت و براساس قانون فروش و عرضه هرگونه دارو در فضای مجازی ممنوع است و این موضوع از سوی وزارت بهداشت بارها اعلام شده است.
وی ادامه داد: اما نکتهای که وجود دارد این است که ما بارها از وزارت بهداشت خواهش کردهایم که با همراهی پلیس روش اجرای این موضوع را مشخص کرده و به یک نتیجه واحد برسیم. تشخیص اینکه کدام یک از اقلام در زمره اقلام دارویی قرار میگیرد نیاز به تشخیص پزشکی دارد و برابر قانون وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو متولی این حوزه هستند. ما نیز هر کمکی که از دستمان بر بیاید برای مقابله با خرید و فروش دارو در فضای مجازی انجام میدهیم.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا تصریح کرد: در حال حاضر نیز در قالب طرح پانچی آ ۱۲ که در فصل بهار انجام شد، چندین هزار مورد از سایتها، کانالها و صفحاتی که در زمینه خرید و فروش دارو فعالیت میکردند را شناسایی و به مراجع قضایی معرفی کردهایم.
سرهنگ رجبی خاطرنشان کرد: این موضوع به عنوان یک چرخه در دستور کار پلیس فتا قرار دارد و ما این عملیاتها را انجام میدهیم، اما برای اینکه این اقدامات موثرتر باشد و اثربخشی بهتری داشته باشد، قطعاً نیاز است که مجموعه سازمان غذا و دارو و پلیس فتا تعاملات خود را در خصوص مبارزه با چنین موضوعاتی تقویت کرده و ما شاهد این مصادیق که در فضای مجازی می ببینیم نباشیم.
وی همچنین درباره جمعآوری اطلاعات شهروندان از شبکههای اجتماعی و ساخت صفحه جعلی از فرد مورد نظر، تصریح کرد: این شگرد یکی از راهکاریهای سوءاستفاده مجرمانه است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا یادآور شد: متاسفانه مجرمان سایبری در پی ساخت صفحه جعلی برای فرد، با ارسال پیام برای دوستان و آشنایان قربانی مورد نظر که در شرایط بحرانی و حساسی مثل بیماری و بستری شدن یکی از عزیزان در بیمارستان، تصادف و غیره هستند، از دوستان و آشنایان وی درخواست وجه کرده و با این ترفند از شهروندان کلاهبرداری میکنند.
سرهنگ رجبی با بیان اینکه برخورد با این موضوعات نیز در دستور کار پلیس فتا قرار دارد، گفت: مجرمان سایبری با کمی وقت گذاشتن به حساب کاربری شبکههای اجتماعی قربانی دسترسی غیرمجاز یافته و برای دوستان و آشنایان این کاربران درخواست کمک مالی میفرستند.