خبر » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 14582
پنجشنبه - 19 تیر 1399 - 20:53

دلایل ابتلا به دیابت از دیدگاه طب سنتی

این یک باور غلط است که تنها مصرف زیاد “شیرینی‌جات” باعث ابتلا به “دیابت” می‌شود؛ مصرف بیش از حد خوراکیهای شیرین یکی از ده‌ها عامل ابتلا به دیابت است.

دلایل ابتلا به دیابت از دیدگاه طب سنتی

این یک باور غلط است که تنها مصرف زیاد “شیرینی‌جات” باعث ابتلا به “دیابت” می‌شود؛ مصرف بیش از حد خوراکیهای شیرین یکی از ده‌ها عامل ابتلا به دیابت است؛ در این مطلب دکتر کردافشاری به بیان دلایل ابتلا به دیابت از منظر طب سنتی پرداخته است.

به گزارش تسنیم، غلامرضا کردافشاری متخصص طب ایرانی در برنامه “انارستان” درباره علل ابتلا به دیابت اظهار داشت : افرادی که پرخوری و درهم‌خوری می‌کنند همچنین کسانی که تحرک کافی ندارند بیش از افرادی که شیرینی‌جات مصرف می‌کنند، مستعد ابتلا به دیابت هستند!

وی افزود: بسیاری از غذاها مانند غذاهای چرب باعث تجمع مواد زائد در بدن می‌شود و متابولیسم و سوخت‌و‌ساز بدن را دچار مشکل می‌کنند مثلاً یک برش پیتزا که قند در آن به‌کار نرفته است، بسیار بیشتر از مصرف شیرینی امکان ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

کردافشاری تصریح کرد: در دیابت هر نوع ضعفی که به‌وجود بیاید، نشانه قند پایین نیست، همان‌قدر که قند وقتی کم باشد باعث ضعف و سرگیجه می‌شود، بالا رفتن قند هم می‌تواند همین عوارض را به‌دنبال داشته باشد؛ فشار خون بالا و یا پایین هم می‌تواند عامل بروز این عوارض شود؛ پیشنهاد می‌شود افراد دیابتی همیشه یک دستگاه گلوکومتر به‌همراه داشته باشند تا در مواقعی که احساس ضعف می‌کنند، میزان قند خون خود را اندازه بگیرند، سپس اقدام به مصرف تسکین‌دهنده کنند.

*برنج، غذای انسان های سالم

این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: در طب سنتی می‌گویند برنج، غذای انسانهای سالم است؛ کسی که سالم است اگر برنج مصرف کند، همیشه سالم می‌ماند اما کسی که بیمار است اگر برنج بخورد، به خلط یا ماده بیماری تبدیل می‌شود یعنی بیماری او افزایش پیدا می‌کند همچنین مصرف برنج در منطقه و جایگاه خودش مناسب است مثلاً افرادی که در شمال کشور هستند اگر برنج مصرف نکنند، دچار یبوست می‌شوند.

کردافشاری در پاسخ به این پرسش که آیا همه افراد می‌توانند از داروهای گیاهی یا غذاهای طب سنتی که برای افراد دیابتی تجویز می‌شود استفاده کنند، گفت: مصرف داروهای گیاهی برای تمام افراد مناسب نیست، ممکن است مزاج فردی با این دارو سازگار نباشد و این‌که عده‌ای می‌گویند داروهای گیاهی بی‌ضرر هستند، صحیح نیست؛ غذایی که ما به‌طور معمول می‌خوریم، اگر درست، به‌اندازه‌، به‌موقع و برحسب شرایط مزاجمان خورده نشود، می‌تواند برای بدن مضر باشد؛ در داروهای گیاهی هم بسته به نوع مزاج متفاوت است و برحسب گرمی و سردی مزاج افراد می‌تواند مفید یا مضر باشد.

*قطع یکباره داروهای شیمیایی، هرگز!

وی افزود : ابوعلی سینا می‌گوید “ترک عادت موجب مرض است.”، عادت، مزاج ثانویه و طبیعت افراد است و ترک عادت باید قدم به قدم باشد و این روش اصلاً صحیح نیست که شخصی پس زا برای مثال حدود یک سال مصرف داروهای شیمیایی، به‌یک‌باره آن را کنار بگذارد؛ باید با تدبیر غذایی، روش تغذیه، ورزش و قدم‌به‌قدم، داروی شیمیایی را کم و قطع کرد.

در زمان حاضر فصل سوم “انارستان” روزهای زوج ساعت ۱۹ از شبکه افق در حال پخش است؛ این برنامه در حوزه سلامت موضوعات را از منظر طب سنتی به بحث و گفت‌وگو می‌نشیند.