تاثیر شناخت پیش از ازدواج برای زندگی موفق
شناخت قبل از ازدواج، یکی از موضوعات مهمی است که باید به صورت ضابطهمند و در چارچوب اخلاقی مورد پذیرش جامعه انجام شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد ثابت،روانشناس، درباره تأثیر آشنایی قبل از ازدواج دختران و پسران بر زندگی زناشویی اظهار داشت : در جوامع سنتی که نمود بارز آن را میتوان در جوامع کشاورزی و روستایی دید، افراد در خانواده گستردهای که شامل پدربزرگ و مادربزرگ، زن و شوهر و فرزندان، عمو و عمهها و دایی و خالهها بود زندگی میکردند که همین موضوع باعث میشد دختران و پسران جوان، ضمن یادگیری مهارتهای ارتباطی فرصت آشنا شدن با یکدیگر را پیدا کنند.
وی تصریح کرد: در “خانواده هستهای” که افراد در سکونتگاهی جدا و مستقل از سایر بستگان و خویشاوندان زندگی میکنند، رواج این الگو و افول نسبی الگوی خانواده گسترده در جوامع در حال توسعه یافتهای مانند ایران، آشنایی قبل از ازدواج برای دختران و پسران به یک ضرورت اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.
این روانشناس گفت: آموزههای دینی، باورها و عرف اجتماعی ویژگی خاصی به این الگوی ارتباطی در جوامع اسلامی میبخشد که نادیده گرفتن آن موجب آسیبهای جبران ناپذیری خواهد بود.
ثابت با ارائه راهکار به دختران و پسران جوان برای شناخت بهتر ادامه داد: دختران و پسران جوان برای اینکه مقدمات ازدواج خود را فراهم کنند و بتوانند شناخت خوب و ارزیابی کافی نسبت به همسر آینده خود به دست آورند، میتوانند به صورت ضابطهمند و در چارچوبهای اخلاقی مورد پذیرش جامعه این کار را انجام دهند تا بتوانند با ویژگیهای شخصیتی زیباشناختی طرف مقابل و مسائل دیگری از این نوع آشنا شوند که علاوه بر آن، کمک گرفتن از تجربیات دیگران و مشاورههای قبل ازدواج هم میتواند تأثیر بسزایی داشته باشن.
وی افزود: اغلب دختران و پسران در ارتباطات خود بیشتر شیفته ظواهر و احساسات آنی یکدیگر شده و به اصطلاح در یک نگاه عاشق یکدیگر میشوند که این دوستیها را در فضای ذهنی بسیاری از جوانان میتوان دید، امّا محبت ورزیدن و عشق تنها در صورتی که مقدمهای برای ازدواج باشد پذیرفتنی است.
این روانشناس خاطرنشان کرد: اگر عواطف و احساسات آنی دختران و پسران جوان در موقعیت حساس آشنایی با یکدیگر بر منطق و انتخاب اصولی آن ها قالب شود، می تواند آسیب های زیادی را برای هر یک از آن ها به همراه داشته باشد.