خبر » سلامت » نبض جامعه
کد خبر : 11575
دوشنبه - 8 اردیبهشت 1399 - 12:06

تمهیدات پیشگیری از ابتلا به کرونا در کشاورزان

بالا بودن ریسک ابتلا به این بیماری ها در بین کشاورزان، می تواند پیامدهای وخیم تری را در پی داشته باشد.

تمهیدات پیشگیری از ابتلا به کرونا در کشاورزان

براساس تحقیقات به عمل آمده توسط پژوهشگران، منشاء کرونا ویروس جدید مورچه‌خوار است و البته ممکن است جانوران دیگری هم در شیوع آن نقش داشته باشند.

فعالیت‌های کشاورزی و دامداری که بالغ بر ۴ میلیون نفر در آن اشتغال دارند، از جمله مشاغلی هستند که بواسطه ماهیت کاری در معرض مخاطرات ناشی از انتقال بیماری از حیوانات قرار دارند.

به گزارش گروه سلامت آوای جامعه، برای مثال آنفلونزای پرندگان که در سالهای گذشته از حیوانات به انسان منتقل می‌شد، یکی از بیماریهای ویروسی است که سلامت کشاورزان را تهدید کرده است.

طبق برآورد ILO سالانه حدود  ۱۷۰ هزار نفر از کشاورزان به دلیل انجام کار جان خود را از دست می‌دهند و این بدان معناست که ریسک مرگ در بخش کشاورزی تقریباً دو برابر سایر مشاغل است.

به علاوه مطالعات بی شماری مرگ و میر ناشی از بیماریهای تنفسی را در بین کشاورزان و کارگران مزرعه نشان داده اند.

برخلاف اینکه استعمال دخانیات در بین کشاورزان در مقایسه با سایر افراد جامعه کمتر شایع است اما آمار بیماریهای تنفسی و ریوی در کشاورزان به علت مواجهه با عوامل بیولوژیکی زیان آور محیط کار نظیر ویروس ها، قارچ ها و انگلها و نیز تماس کشاورزان با گرد و غبار گیاهی، گردو غبار ناشی از غلات، حبوبات و آفات و مواجهه با انواع سموم و کودهای شیمیایی بالا است.

بالا بودن شیوع بیماری های تنفسی و ریوی در کشاورزان و نیز زیاد بودن ریسک ابتلا به این بیماری ها در بین این افراد، می تواند پیامدهای وخیم تری را در پی ابتلا به بیماری کووید۱۹ که بیشتر سیستم تنفسی را هدف قرار می دهد به‌ همراه داشته باشد.

لازم است تمهیدات ویژه‌ای برای پیشگیری از این بیماری در میان کشاورزان اتخاذ شود:

*بهداشت فردی را رعایت  کنید.

*از مصرف کودهای انسانی و حیوانی اجتناب کنید.

*تا حد امکان از تماس مستقیم با حیوانات وحشی و دام و حیوانات اهلی بپرهیزند.

*هنگام کار با کود، خاک و یا ابزار کار و سایر سطوح که امکان آلودگی وجود دارد، حتما از دستکش استفاده کنید.

*کارکنان دامداری ها نیز در صورت ابتلا به کرونا ویروس از تماس با دام خودداری کرده و در صورت مشکوک بودن از ماسک، لباس کار و چکمه ها در محیط کار استفاده  کنید.

*پس از کار حمام کنید و لباسهای آلوده خود را بشویند.

*محل نگهداری حیوانات را مرتب گندزدایی کنید.

*در مکان‌هایی که رطوبت محل کار بالا است، مانند پرورش شیلات و شالیزارها حتما از لوازم حفاظت فردی از قبیل دستکش و چکمه لباس کار استفاده کنید.

*پشم، مو و سایر مواد آلوده را ضدعفونی کنید.

*اماکن آلوده به فضولات و ترشحات حیوانات را گندزدایی کنید.

*حتی الامکان از توالت های بهداشتی در مزارع بزرگ استفاده کنید.

*در صورت استفاده مشترک از ماشین آلات کشاورزی باید بعد از اتمام کار، کلیه سطوح تماس ضدعفونی شوند.

*توصیه می شود هنگام رفتن به یک مکان عمومی و ورود به مکانهای شلوغ یا سرپوشیده و یا هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی از ماسک یا سه لایه پارچه معادل آن و دستکش استفاده کنید و دستان خود را آب و صابون بشویید.

*در صورت تماس با سطوح آلوده دستتان را با الکل ضدعفونی کنید.

*با توجه به این که در بیشتر مواقع محل نگهداری حیوانات در مجاورت محل سکونت افراد است، باید نظافت محل سکونت را رعایت کرده و سطوح را به طور مرتب با استفاده از الکل یا مواد ضدعفونی کننده دارای کلر پاک کنید.

*از تماس مستقیم دست و ترشحات با محصولات کشاورزی قابل عرضه در بازارهای نزدیک محلی خودداری کنید.

*افراد بیمار یا مشکوک باید در خانه استراحت کنند.

*از سموم کشاورزی برای گندزدایی سطح محصولات استفاده نکنید .

*استفاده از فاضلاب های صنعتی و انسانی برای آبیاری محصولات کشاورزی ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.

*از ظروف و کیسه های سالم نو و تمیز برای حمل و بسته بندی محصولات استفاده کنید .

*از خوردن و آشامیدن در مزرعه بدون دسترسی به آب و مواد شوینده خودداری کنید .

*با باز گذاشتن در و پنجره منزل و انبار و محیط نگهداری دام و طیور اجازه دهید هوا تهویه شود .

*لباس کار خود را جدا از سایر لباسهایتان بگذارید.

*در صورت دارا بودن علایم بیماری به نزدیک ترین مرکز جامع خدمات سلامت جهت مشاوره مراجعه کنید.

*در مرغداری ها و پرورش طیور، از تهویه و ماسک یا سه لایه پارچه معادل آن و چکمه و لباس کار استفاده کنید.

*لباس کار و وسایل مورد استفاده خود را در معرض نور خورشید جهت میکروب کشی قرار دهید.

*در صورت مشکوک بودن سلامتی حیوانات، باید حیوانات مبتلا و مشکوک در محلی جدا از حیوانات سالم قرنطینه شوند.

*کارگران برداشت کننده محصول باید دست های تمیز، ناخن های کوتاه، موی بسته داشته باشند و در حین برداشت از کشیدن سیگار خودداری کنند.

*حیوانات وحشی را به عنوان حیوانات خانگی نگهداری نکنید.