خبر » گردشگری » نبض جامعه
کد خبر : 11458
پنجشنبه - 4 اردیبهشت 1399 - 12:39

چهارمین دوره توانمندسازی تشکل‌های مردمی پس از کرونا

مدیرکل دفتر امور مجامع و تشکل‌های مردم نهاد وزارت میراث فرهنگی، ،از اجرای چهارمین دوره طرح توانمندسازی تشکل‌های مردمی پس از پایان کرونا خبر داد.

چهارمین دوره توانمندسازی تشکل‌های مردمی پس از کرونا

مدیرکل دفتر امور مجامع و تشکل‌های مردم نهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ،از اجرای چهارمین دوره طرح توانمندسازی تشکل‌های مردمی این وزارتخانه با محوریت توانمندساختن جوامع محلی و رویکرد عملیاتی و مهارت محور ازطریق تشکل‌های مردم نهاد پس از پایان دوره بیماری کرونا در کشور خبر داد.

به‌گزارش شبستان، جلال تاجیک با اشاره بر لزوم فعالیت هرچه بیشتر سازمان‌های مردم‌نهاد در سه حوزه تخصصی وزارتخانه، گفت: بدون شک یکی از حوزه‌هایی که در امر توسعه و پیشرفت در نظر صاحب‌نظران و توسعه گران دارای اهمیت به نظر می‌رسد، نقش سرمایه نیروی انسانی است که خوشبختانه در کشور ما با توجه به سابقه طولانی تاریخی این امر دارای پیشینه است به همین منظور با توجه به نقش نیروی انسانی در شرایط فعلی نقش سازمان‌های مردم‌نهاد به‌عنوان بازوی قدرتمند دولت در توسعه و پیشرفت را نمی‌توان نادیده گرفت.

مدیرکل دفتر امور مجامع و تشکل‌های مردم نهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: نکته دارای اهمیت در این زمینه وجود سمن‌های گوناگون با اهداف و فعالیت‌های متفاوت در ایران است، این سازمان‌های مردم‌نهاد که مردمی و برای اهداف عامه‌پسند فعالیت دارند در مواردی می‌توانند در توسعه و پیشرفت برنامه‌های دولت یاری گر باشند. در این راستا و با توجه به فزونی سازمان‌های مردم‌نهاد مطالبه گر و خلاق در تمامی زمینه‌ها در کشور باید راهکاری اندیشید تا بتوان این سازمان‌های مردمی فعال و تلاشگر را به‌گونه‌ای بیشتر و مؤثر باهم آشنا ساخت تا زمینه‌ای فراهم شود این گروه‌های مردمی بیشتر با یکدیگر تعامل مؤثر و کنشگرانه داشته باشند.

وی با بیان اینکه آشناسازی سمن‌ها به حقوق و توانمندی‌های خود بسیار دارای اهمیت است، اظهار داشت : برنامه‌ای به همین منظور با عنوان طرح توانمندسازی تشکل‌های مردمی وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از سال ۱۳۹۵ برای آشناسازی تشکل‌ها با حقوق و توانمندی‌هایشان و ایجاد کانال ارتباطی میان آن‌ها پیش‌بینی و برگزارشده است، در این دوره‌ها زمینه‌هایی که می‌تواند برای توانمندسازی و افزایش اطلاعات و توانمندی‌های این گروه ها مؤثر باشد در نظر گرفته شد که سال ۹۷ سومین دوره خود را با موفقیت و استقبال بی‌سابقه سمن‌ها تجربه کرد.

وی تصریح کرد: «این دوره‌ها در زمینه‌هایی چون مبانی کارآفرینی،‌ اصول و مبانی مدیریت منابع انسانی و مدیریت نیروهای داوطلبانه، مبانی حقوقی سمن‌ها، تیم سازی و کارتیمی در سازمان، اصول و فنون مذاکره، الزامات حقوقی و فنی برای فعالیت بین‌المللی سمن‌ها، کارگاه اکوتوریسم، توانمندسازی جوامع محلی، آشنایی با جایگاه و نقش سازمان‌های غیردولتی و فعالیت‌های عملی مرتبط با آن، گردشگری پایدار، پایداری گردشگری در مفهوم و عمل، روش‌های تعامل با جامعه محلی، نقش و فعالیت تشکل‌ها درزمینهٔ حفظ میراث فرهنگی، احیا صنایع‌دستی بومی و ترغیب جامعه به ارتباط هرچه بیشتر با آن‌ها از سوی دفتر امور مجامع و تشکل‌های مردم‌نهاد معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارتخانه طراحی و اجرا شد.

تاجیک با تأکید بر این نکته که همواره باید درراه رشد توسعه نگاهی رو به آینده داشت، افزود: به همین منظور برای اجرای طرح برای دوره چهارم با توجه به ضرورت‌های جامعه امروز و نیز در راستای توسعه طرح و تکمیل فرایند ایجاد اشتغال، کاهش فقرو بیکاری و مهاجرت از روستاها به شهرها و اثرات ناشی از آن مقرر شد طرح توانمندسازی تشکل‌های مردم‌نهاد با تغییرات ماهوی با رویکردی عملیاتی و مهارت محور شدن در قالب طرح توانمندسازی جوامع محلی از طریق تشکل‌های مردم‌نهاد در جوامع محلی (روستاها و شهرستان‌های استان‌ها) اجرا شود.

وی تصریح کرد: از طریق این طرح با آموزش جامعه محلی به‌عنوان بخش تأثیرگذار جامعه در حوزه ایجاد اشتغال و توسعه، درآمدزایی در جامعه هدف به کاهش بیکاری، به‌کارگیری نیروی جوان محلی، مصرف و تولید محصولات بومی کمک کنیم.

مدیرکل دفتر امور مجامع و تشکل‌های مردم نهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: با هماهنگی‌های انجام‌شده با ادارات استانی و تجمیع اطلاعات موردنیاز ابتدا در دو استان گلستان در حوزه صنایع‌دستی و خوزستان در حوزه میراث فرهنگی به شکل پایلوت در نظر گرفته‌شده و منابع مالی اجرا نیز تأمین‌شده است که پس از پایان وقفه پیش‌آمده به دلیل بیماری کرونا به شکل جدی با همکاری تشکل‌های مردم‌نهاد فعال و ادارات کل استانی در نواحی منتخب آغاز می‌شود.

امید است در سال جهش تولید با همکاری و همیاری تشکل‌های فعال، زمینه تولید فعالیت و اشتغال در جوامع محلی با رشد قابل‌توجهی انجام شود.