نکات مهم در روابط مادر و دختر
یک روانشناس و مشاور درباره انواع روابط مادر با دختر و تاثیر آن توضیحاتی داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سیده مریم حسینی،درباره روابط مادر و دختری و تاثیر آن بر آینده دختران اظهار کرد:اولین رابطه مادر با دختر در بدو تولد رخ میدهد؛ همچنین باید آگاه باشند که این رابطه در کودکی اگر آگاهانه […]
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سیده مریم حسینی،درباره روابط مادر و دختری و تاثیر آن بر آینده دختران اظهار کرد:اولین رابطه مادر با دختر در بدو تولد رخ میدهد؛ همچنین باید آگاه باشند که این رابطه در کودکی اگر آگاهانه نباشد در بزرگسالی اثرات منفی بوجود میآورد .در ادامه با انوع روابط مادر دختری آشنا میشویم.
*مدل خواهرانه
حسینی تصریح کرد: در این مدل روابط مادر و دختر مانند دو خواهر است؛ دختری که توسط این مادر تربیت میشود معمولا مسئولیت پذیر بار میآید؛ و در اداره کردن امور مثبت عمل میکند که این خود از نتایج این مدل از رابطه است؛ همچنین او به حریم دیگران احترام میگذارد و حریم خصوصی برایش از اهمیت بالایی برخوردار است در این مدل از رابطه دختر از نادیده گرفته شدن و طرد شدن واهمه دارد.
*مدل دوستانه
این روانشناس و مشاور گفت:زمانی که مادر با دختر رابطه دوستانه برقرار میکند، او بهترین دوست دختر میشود؛ همچنین این رابطه بر پایه صداقت شکل میگیرد و مادر اولین فردی است که در جریان مشکلات دختر قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد :دخترانی که با مادرانشان رابطه دوستانه دارند از روبرو شدن با چالشها و مشکلات ترسی ندارند و احساس دوست داشته شدن و درک شدن دارند، همچنین اگر زمانی این دختران نادیده گرفته شوند ترسی برایشان به وجود نمیآیند و هراسی از این مسئله ندارند.
*مدل غریبه
حسینی افزود: دخترانی که با مادران خود احساس غریبگی دارند، بیشتر دچار اضطراب و استرس میشوند و همین امر باعث میشود در زندگی آینده خود با مشکلات فراوانی رویرو شوند، این افراد با اینکه عزت نفس پایینی دارند، ولی مستقل هستند و تمام کارها را خودشان انجام میدهند.
*مدل نادیده گرفتن
وی گفت :در این مدل مادر همه دستاوردهای دخترش را نادیده میگیرد، در این حالت دختر کاملا احساس بی ارزشی میکند، و به تواناییهای خود شک دارد و حتی در روابط آینده خود اعتماد به نفس کافی را ندارند.
*مدل مشوق
این روانشناس و مشاور با بیان این که در این مدل رابطه مادر همیشه مشوق و پشتیبان دختر است، افزود :مادر دراین رابطه بیش از اندازه خود را درگیر زندگی دختر میکند همچنین دائم در کنار دخترش است، و اجازه تصمیم گیری را از او سلب میکند؛ دختر در این مدل رابطه همیشه وابسته به اطرافیان است و منتظر تایید آنهاست.
*مدل مقتدر
حسینی اظهار داشت :در این مدل مادر کنترل زیادی روی دختر دارد و مطمئن است که دختر بدون او شکست میخورد و اجازه هیچ انتخابی شخصی را به او نمیدهد، اصولا دختران این مادران اعتماد به نفس پایینی دارند و عقیده خود را بی ارزش میدانند. در عین حال این افراد بسیار مسئولیت پذیر بار میآیند.