احتمال تغییر نحوه تفکیک پسماند از ۱۶ فروردین ماه
براساس تصمیمات اتخاذ شده فرایند تفکیک و بازیافت زباله در ایستگاههای میانی پسماند و سایت آرادکوه متوقف شده است.
۷ هزار و ۲۰۰ تن پسماند روزانه به دنبال توقف طرح تفکیک زباله در تهران دفن می شود، این در حالی است که در گذشته این میزان به ۴ هزار و ۸۰۰ تن زباله کاهش پیدا کرده بود، احتمال تغییر نحوه تفکیک پسماند از ۱۶ فروردین ماه وجود دارد.
به گزارش گروه شهری آوای جامعه ، صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره آخرین وضعیت تفکیک پسماند در پایتخت به دنبال شیوع ویروس کرونا گفت: براساس تصمیمات اتخاذ شده فرایند تفکیک و بازیافت زباله در ایستگاههای میانی پسماند و سایت آرادکوه متوقف شده و این روند تا ۱۵ فروردین ماه ادامه دار خواهد بود.
وی درباره شهروندانی که همچنان به تفکیک پسماند مبادرت می کنند، افزود: در حال حاضر نه تنها شهرهای کشور ما بلکه تمامی شهرهای دنیا در شرایط خاص به سر می برند و بسیاری از عادتهای متناوب زندگی شهروندان تغییر کرده است. انجام هر اقدام خارج از عرف فعلی می تواند چرخه ای را به وجود آورد که فرد تحویل دهنده پسماند یا تحویل گیرنده مبتلا به ویروس کرونا شوند.
علیپور با تاکید بر اینکه تفکیک نشدن پسماند به طور حتم شرایط را برای سازمان مدیریت پسماند دشوار تر کرده است، افزود: در گذشته و پیش از شیوع ویروس کرونا، میزان زباله تولیدی در پایتخت از ۷هزار و ۵۰۰ تن به ۴ هزار و ۸۰۰ تن کاهش پیدا کرده بود، اما در یک ماه گذشته به دنبال توقف عملیات تفکیک، روزانه ۷ هزار و ۲۰۰ تن پسماند در ٰآرادکوه دفن می شود.
وی خاطر نشان کرد : البته این امکان وجود دارد که بعد از ۱۵ فروردین ماه مکانیسم هایی در دستور کار قرار دهیم تا پسماند های تفکیک شده را با رعایت اصول ایمنی به چرخه بازیافت بگردانیم و بقیه دفن شوند.
گفتنی است، از نخستین روزهای اعلام رسمی انتشار ویروس کرونا در کشور، از آن جا که امکان داشت پسماندهای خانگی با پسماندهای آلوده به ویروس مخلوط شوند، انجام هرگونه عملیات تفکیک در ایستگاه های تفکیک پسماند و حتی مجتمع آرادکوه تا ۱۵ فروردین ماه تعطیل شد. همچنین بنا به درخواست سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران و با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی نیز هرگونه زباله گردی در شهر ممنوع اعلام شد.